torsdag 3 mars 2011

Swedbank nere igen, och igen...

Swedbank ligger återigen nere. Ingen information har hittills synts till om varför.

Förra veckan rapporterades det om att Swedbank troddes vara försökskaniner för "superhackare". Jag dissade då framförallt rapporteringen av det, som vilade tungt på DDoS-vinkeln, samtidigt som den verkliga storyn missades.

Den här gången så har inget rapporterats än, men i vissa kretsar förekommer spekulationer om att Anonymous är inblandade. Skulle så visa sig vara fallet kan det vara intressant att komma ihåg vilka motiv Anonymous tidigare haft. Nämligen rent politiska motiv. Media har på senare tid rapporterat mycket om bankernas stora vinster, höjda räntegap och höjda löner för vd - samtidigt som bankerna hamnat i konflikt med fackförbundet för att de "lägre" anställda inte får en garanterad lönehöjning.

Låter verkligen som en grogrund för ett politiskt motiverat "hack". Undrar hur många företag som över huvud taget tänker på att de kan bli utsatta för intrång på grund av att deras beteende ter sig svinaktigt? De ekonomiska skadorna av ett intrång kan bli mycket stora, speciellt om intrånget kommer från någon som vet vad de håller på med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar